Clubs History

Ο Διόνυσος Στρουμπιού ιδρύθηκε το 1983 στο Στρουμπί και από την πρώτη χρονιά της ίδρυσης του καλλιέργησε την πετόσφαιρα (βόλεϊ). Την περίοδο 1991-92 εξασφάλισε την άνοδο του στην Α΄ κατηγορία όπου παράμεινε για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους. Από το 1991 έχει ως έδρα του την Πάφο, διατηρεί όμως την ονομασία Διόνυσος Στρουμπιού τιμής ένεκεν για αυτούς που ίδρυσαν το σωματείο στο Στρουμπί.
Πρόκειται για καθαρά πετοσφαιρικό σωματείο που χαρακτηρίζεται από την καλή οργάνωση και την εξαιρετική δουλειά όπου γίνεται στα τμήματα υποδομής. Ένα κόσμημα για τον αθλητισμό της Πάφου αφού παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, όχι μόνο καλλιεργεί σε βάθος το άθλημα της πετόσφαιρας αλλά καταφέρνει να διακριθεί.
Ορόσημο για την ιστορία του σωματείου είναι η συνεργασία του με τον Σερβοκύπριο προπονητή και παίκτη Ντράγκαν Μιλόσεβιτς ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη και στην πρόοδο όλων σχεδόν των τμημάτων. Στην περίοδο 1998-99 η ανδρική ομάδα που αποτελείτο κυρίως από νεαρούς πετοσφαιριστές ηλικίας 16 και 17 χρόνων υποβιβάστηκε στη Β΄ κατηγορία, αλλά στην αμέσως επόμενη περίοδο επέστρεψε δριμύτερη και κατάφερε να διακριθεί.
Την περίοδο 2000-01 είχε εξαιρετική πορεία και κατάφερε να εξασφαλίσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετείχε στο SPINGFIELD Final Four 2001.
Την περίοδο 2001-02 τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και έδωσε και πάλι το παρών του στη μεγάλη γιορτή του αθλήματος ενώ στη περίοδο 2002-03 συμμετέχει για Τρίτη συνεχή φορά σε Final four.
Μεγαλύτερη επιτυχία όμως για το ΔΙΟΝΥΣΟ είναι όταν την χρονιά 2004 - 2005 διεκδίκησε το πρωτάθλημα , μέχρι το τέλος. Εχασε τελικά στα play off, στον έβδομο αγώνα απο την Ανόρθωση και τελικά με νίκες 3 εναντι 4 καταταγηκε στη 2η θεση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος.